Trening Poslovni blog za preduzetnike

treningzapreduzetnike1

“Treba ti content marketing”, “Piši blog da bi dobio više klijenata”, “Imaš na Internetu sve što ti treba” – poslednji put kad smo proveravale, ovi saveti sami po sebi nisu bili od velike pomoći preduzetnicima. Daleko od toga da su loši, ali su nedovoljni.

Znamo da nemate mnogo vremena da se, pored svog posla koji je već sam po sebi zahtevan, sami bavite još i njegovom promocijom na Internetu. Ipak, vi o tome što radite već pričate drugima – potencijalnim i sadašnjim klijentima/kupcima, razgovaraš sa kolegama, sa saradnicima…

Priču dakle dobrim delom već imate. A time imate i već 70% vašeg poslovnog bloga – u glavi.

Ovaj trening je zamišljen tako da vam pomogne da posložite i preostalih 30% i da svoju priču predstavite što većem broju onih koji su potencijalno zainteresovani za ono što nudite, i to tako da sami POŽELE da sarađuju sa vama, da kupe vaše proizvode, angažuju baš vas. Pritom, koncipiran je tako da je upotrebljiv za vrlo široku paletu struka.

Na treningu ćemo proći sledeće stvari:

  • Čemu poslovni blog – šta sve možete sa njim, razumeti sve moguće ciljeve, definisati par primarnih i dalje graditi blog prema tome. Lični i poslovni izazovi i pitanja koja treba postaviti pre kreiranja bloga.
  • Definisanje idealnog čitaoca – da se ne rasipate na teme koje vam neće doneti željeni rezultat – tj. da ne pišete za ceo Internet nego za one koji su najverovatniji korisnici vaših proizvoda/usluga
  • Strategiju sadržaja – kako naći zlatni presek tema o kojima biste vi pisali i tema koje zanimaju vaše potencijalne kupce/klijente
  • Kako da koncipirate, pišete i formatirate postove – zašto blog nije knjiga, kopirajterske cake koje će privući čitaoce, osnovna optimizacija za Google, zbog čega su vam bold i headings 2 i 3 u WordPressu prijatelji, o izboru i formatiranju slika…
  • Kako i gde da promovišete tekstove sa bloga – od društvenih mreža do novinara i blogera…
I da, uključeno je dosta vežbi – teorija je super, ali praksa je još bolja!

Kada, gde, koliko košta i kako se prijavljuje?

Cena je 18.000 dinara po učesniku.

U cilju podrške učesnicima, program obuhvata i 30-minutnu Skype konsultaciju u periodu 30 dana nakon završetka treninga.

Kako biste bili obavešteni o terminu narednog treninga, predlažemo vam da se prijavite na naš newsletter i da zapratite wwwrite.rs na Facebooku.


Nekoliko smernica kako biste lakše odlučili da li je ovo nešto što vam treba:

  • Imate, ili planirate da pokrenete, mali biznis (radite sami ili imate nekoliko zaposlenih, promet nebitan), uživate u svom poslu i volite da pričate o njemu a želite da tu priču predstavite i na Internetu – uskačite, šta čekate!
  • Imate veliki web shop sa mnogo različitih kategorija proizvoda – hm, ovaj trening će vam donekle pomoći, i to samo ako imate dosta vremena da se posvetite blogu.
  • Nije vam baš najjasnije o čemu se ovde radi – nažalost, ovo verovatno nije za vas, dve nedelje treninga nam nisu dovoljne da vas uputimo u tematiku od nule. Naravno da možete da učestvujete, ali očekujte da će vam biti potrebno dosta samostalnog istraživanja i rada.
  • Čuli ste da je moguće zaraditi putem bloga pa želite da naučite kako – u ovom slučaju, ovo definitivno nije trening za vas jer, iako imaju dodirnih tačaka, u pitanju su različite oblasti poslovanja. Ipak, predlažemo vam da se prijavite na naš newsletter jer planiramo poseban trening na tu temu.

Utisci polaznika


Gorica Zečević, Senior communication officer, HR

Kao neko ko je u procesu pokretanja privatnog posla, a bez prethodnog online iskustva, trening za pisanje poslovnog bloga pružio mi je ne samo strukturisane savete o pisanju i ideje o promociji na netu već i povratne informacije od ostalih učesnika. Trening je kvalitetno koncipiran i vođen i primenljiv je za širok spektar industrija. Rad u malim grupama, otvorena komunikacija sa predavačem kao i prateći materijal olakšali su upoznavanje sa novom materijom.


Sanja Raković, dizajner

Trening mi je omogućio da sva delimična znanja koja sam imala o pisanju na internetu povežem u smislenu celinu i u isto vreme mi je dao početna znanja o raznim drugim aspektima delovanja na internetu. Ono što ovaj trening čini zaista dobrim su sistematično i jasno predstavlljene informacije i njihova međusobna povezanost. Na kraju treninga sam znala da znam dovoljno da mogu da startujem i znala sam na koji način mogu da usavršim to znanje. Money well spent 🙂


Goran Živanović, Baucasa.rs

Dobio sam širu sliku kako postaviti blog na zdrave noge, u smislu kako taj proces treba da izgleda. Vratio sam se na početak, što je dobro, jer sam očito preskočio neke korake, a dobio sam i znanja kako bih mogao da kontrolišem i unapređujem rad svojih saradnika.


Luka Lazarević, WordPress Assistent

Trening “Poslovni Blog” mi je pomogao da se pozicioniram kao WordPress Assistent na globalnom tržištu. Uz znanja koja su aktuelna moja usluga je konkurentnija i lakše dobijam poslove. Preporučujem da poslušate trening i naučite osnove kreiranja i pisanja jednog bloga.