Poslovni blog za preduzetnike (neaktivna)

 

treningzapreduzetnike1

“Treba ti content marketing”, “Piši blog da bi dobio više klijenata”, “Imaš na Internetu sve što ti treba” – poslednji put kad smo proveravale, ovi saveti sami po sebi nisu bili od velike pomoći preduzetnicima. Daleko od toga da su loši, ali su nedovoljni.

Znamo da nemaš mnogo vremena da se, pored svog posla koji je već sam po sebi zahtevan, sam/a baviš još i njegovom promocijom na Internetu. Ipak, ti o tome što radiš već pričaš drugima – potencijalnim i sadašnjim klijentima/kupcima, razgovaraš sa kolegama, sa saradnicima…

Priču dakle dobrim delom već imaš. A time imaš i već 70% tvog poslovnog bloga – u glavi.

Ovaj trening je zamišljen tako da ti pomogne da posložiš i preostalih 30% i da svoju priču predstaviš što većem broju onih koji su potencijalno zainteresovani za ono što nudiš, i to tako da sami POŽELE da sarađuju sa tobom, da kupe tvoje proizvode, angažuju baš tebe. Pritom, koncipiran je tako da je upotrebljiv za vrlo široku paletu struka.

Na treningu ćemo proći sledeće stvari:

  • Čemu poslovni blog – šta sve možeš sa njim, razumeti sve moguće ciljeve, definisati par primarnih i dalje graditi blog prema tome. Lični i poslovni izazovi i pitanja koja treba postaviti pre kreiranja bloga.
  • Definisanje idealnog čitaoca – da se ne rasipaš na teme koje ti neće doneti željeni rezultat – tj. da ne pišeš za ceo Internet nego za one koji su najverovatniji korisnici tvojih proizvoda/usluga
  • Strategiju sadržaja – kako naći zlatni presek tema o kojima bi ti pisao/la i tema koje zanimaju tvoje potencijalne kupce/klijente
  • Kako da koncipiraš, pišeš i formatiraš postove – zašto blog nije knjiga, kopirajterske cake koje će privući čitaoce, osnovna optimizacija za Google, zbog čega su ti bold i headings 2 i 3 u WordPressu prijatelji, o izboru i formatiranju slika…
  • Kako i gde da promovišeš tekstove sa bloga – od društvenih mreža do novinara i blogera…
I da, uključeno je dosta vežbi – teorija je super, ali praksa je još bolja!

Koliko košta i kako se prijavljuje?

Cena je 18.000 dinara po učesniku.

U cilju podrške učesnicima, program obuhvata i 30-minutnu Skype konsultaciju u periodu 30 dana nakon završetka treninga.

Proces za prijavljivanje je sledeći:

Popuni formular za prijavu na dnu stranice, a zatim ćeš dobiti mejl sa detaljima o načinu uplate.

Zbog ograničenog broja mesta 50% cene kotizacije se uplaćuje u roku od tri dana nakon prijave – time rezervišeš svoje mesto na treningu. Preostalih 50% ćeš uplatiti tokom prve nedelje treninga.

Kad i gde se trening održava?

Sledeći trening u planu je na proleće 2017.

Prijavi se na našu mejling listu da te obavestimo kada budemo organizovale naredne događaje.


 

Nekoliko smernica kako bi lakše odlučio/la da li je ovo nešto što ti treba:

  • Imaš, ili planiraš da pokreneš, mali biznis (radiš sam/a ili imaš nekoliko zaposlenih, promet nebitan), uživaš u svom poslu i voliš da pričaš o njemu a želiš da tu priču predstaviš i na Internetu – uskači, šta čekaš!
  • Imaš veliki web shop sa mnogo različitih kategorija proizvoda – hm, ovaj trening će ti donekle pomoći, i to samo ako imaš dosta vremena da se posvetiš blogu.
  • Nije ti baš najjasnije o čemu se ovde radi – nažalost, ovo verovatno nije za tebe, dve nedelje treninga nam nisu dovoljne da te uputimo u tematiku od nule. Naravno da možeš da učestvuješ, ali očekuj da će ti biti potrebno dosta samostalnog istraživanja i rada.
  • Čuo/la si da je moguće zaraditi putem bloga pa želiš da naučiš kako – u ovom slučaju, ovo definitivno nije trening za tebe jer, iako imaju dodirnih tačaka, u pitanju su različite oblasti poslovanja. Ipak, predlažemo ti da se prijaviš na naš newsletter (na dnu stranice) jer planiramo poseban trening na tu temu.

 

Utisci polaznika


Gorica Zečević, Senior communication officer, HR

Kao neko ko je u procesu pokretanja privatnog posla, a bez prethodnog online iskustva, trening za pisanje poslovnog bloga pružio mi je ne samo strukturisane savete o pisanju i ideje o promociji na netu već i povratne informacije od ostalih učesnika. Trening je kvalitetno koncipiran i vođen i primenljiv je za širok spektar industrija. Rad u malim grupama, otvorena komunikacija sa predavačem kao i prateći materijal olakšali su upoznavanje sa novom materijom.


Sanja Raković, dizajner

Trening mi je omogućio da sva delimična znanja koja sam imala o pisanju na internetu povežem u smislenu celinu i u isto vreme mi je dao početna znanja o raznim drugim aspektima delovanja na internetu. Ono što ovaj trening čini zaista dobrim su sistematično i jasno predstavlljene informacije i njihova međusobna povezanost. Na kraju treninga sam znala da znam dovoljno da mogu da startujem i znala sam na koji način mogu da usavršim to znanje. Money well spent 🙂


Goran Živanović, Baucasa.rs

Dobio sam širu sliku kako postaviti blog na zdrave noge, u smislu kako taj proces treba da izgleda. Vratio sam se na početak, što je dobro, jer sam očito preskočio neke korake, a dobio sam i znanja kako bih mogao da kontrolišem i unapređujem rad svojih saradnika.


Luka Lazarević, WordPress Assistent

Trening “Poslovni Blog” mi je pomogao da se pozicioniram kao WordPress Assistent na globalnom tržištu. Uz znanja koja su aktuelna moja usluga je konkurentnija i lakše dobijam poslove. Preporučujem da poslušate trening i naučite osnove kreiranja i pisanja jednog bloga.