Radionica: Anatomija dobrih priča

Sigurne smo da ste na mnogo mesta pročitali/čuli savete kako izgleda idealna forma. Istina je, forma je na webu izuzetno važna, pažnja čitalaca, gledalaca i ostalih vrsta pratilaca je sve kraća i moramo se boriti za nju svim oružjima koja su nam na raspolaganju.

Ipak, i sami ste svesni toga da forma nije dovoljna. Viđamo sve više formalno perfektnih ali sadržajno praznih ili pogrešnih tekstova, videa, ebookova… Zbog toga smo odlučile da se pozabavimo ovom važnom temom – sadržajem i kontekstom, i to kroz formu radionice. Jer nisu sve “teme vezane za nišu” dobre teme za nas/naše klijente, a praktične vežbe na radionici nam daju malo više manevarskog prostora da provežbamo sa polaznicima odabir onih pravih.

Potreba za ovakvom radionicom se nametnula kroz konsultacije sa većinom polaznika našeg kursa i klijentima. Shvatile smo da svi “zapnu” upravo kod izbora sadržaja:

 • Kakve priče mogu da pričaju o svom proizvodu ili usluzi
 • Kako da se predstave
 • Koje su to teme koje (potencijalne) korisnike zanimaju i kako da budu od koristi krajnjem potrošaču
 • Kako da se izdvoje iz mora drugih tekstova na slične teme
 • Kojim putem da dođu do najboljeg ugla gledanja i na svoj način predstave čak i teme koje su toliko puta obrađene
 • Najzad, kako da sadržaj zaista radi za njih

KOME JE OVA RADIONICA NAMENJENA

Preduzetnicima, web piscima, komjuniti menadžerima i svima koji se zarad napretka svog ili klijentovog biznisa bave kreiranjem tekstualnog, audio ili video sadržaja. Bez obzira da li je u pitanju blog post, e-book, Insta Story, prodajni mejl ili Facebook video, kamen temeljac uspeha svakog od tih formata je kvalitetna i korisna priča. Radionicu smo bazirale na formatu poslovnog bloga ali idemo prilično duboko u pronalaženje i brušenje pravih tema i priča, te je primenljiva praktično za svaku drugu vrstu sadržaja.

ŠTA ĆETE NAUČITI NA RADIONICI I ŠTA ĆEMO VAM POKAZATI KROZ PRAKTIČNE PRIMERE

 • Kako da kreirate sadržaj koji ima smisla donosi rezultate
 • Gde i kako da dođete do podataka i istražite šta je ono što zanima vašeg klijenta i kako se postavila konkurencija po tom pitanju
 • Kako da uđete u “cipele” konzumenta vaših usluga/proizvoda
 • Šta zapravo znači “biti autentičan” i kako to da ostvarite u svojim tekstovima
 • Kako da vaš sadržaj bude ne samo koristan, već i primećen
 • Koje su karakteristike virala i šta je zajedničko svim voljenim i deljenim sadržajima
 • Kako da priče koje kreirate iskoristite za različite formate

KO SMO MI

predavanja

Mi smo Jelena i Aleksandra. Više o nama (uključujući i to kako izgledamo) možete saznati na ovom linku, a trenutno je verovatno korisno da znate da:

 • obe imamo višegodišnje iskustvo u kreiranju sadržaja za web, na domaćem i na stranim tržištima, za klijente i za svoje blogove (da, i blogerke smo)
 • organizovale smo nekoliko višenedeljnih treninga za web pisce kao i treninge pisanja bloga za preduzetnike
 • predavači smo na brojnim regionalnim konferencijama o internet poslovanju i gostujući predavači na dva fakulteta
 • kreirale smo i online kurs za pisce bloga
 • radile smo sa nekoliko desetina pisaca i preduzetnika, što kroz treninge, što kroz individualne konsultacije, a neke od njihovih utisaka pročitajte ovde.

KADA JE, KOLIKO KOŠTA I KAKO SE PRIJAVLJUJE

U ovom trenutku nemamo zakazan datum nove radionice.
Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na narednoj, ili želite da organizujemo internu radionicu kod vas u firmi, javite nam se
 mejlom na trening@wwwrite.rs

 

ŠTA SU UČESNICI REKLI O OVOJ RADIONICI

 

 


Uložile ste mnogo znanja u ovu radionicu, što začinjeno vašim ličnim stilovima čini da je ovo više jedan kompletan “chakra opening experience” :).  Otvorile ste mi nove horizonte, ali i motivisale da ih što pre detaljno istražim.
Sledim vas i definitivno bih htela da idemo još dublje u temu.
Sandra Šarović, Planum

 


Još jednom želim da vam se zahvalim za poučno i prijatno iskustvo!
Za mene su a-ha! momenti bili to da istaknem benefite za korisnike umesto opisa radionice, kao i to da krenem od “zašto”
Sve vežbe su mi bile korisne, lepo ste ih osmislile. Posebno ona sa crtanjem svoje usluge, tu mi se nešto u meni poslagalo.

 


Aleksandra i Jelena su jedne od onih retkih ljudi koji imaju prirodan talenat za prenošenje znanja, a da ne pričam o tome koliko ćete uživati u njihovoj energiji i nastupu. Pored toga što ćete čuti puno praktičnih primera, konkretne savete iz iskustva, sjajne ideje i mnogo više od onoga što kurs obećava, mislim da je najvažnije istaći da ćete dobiti punu posvećenost ovih divnih devojaka da izvučete iz obuke znanje koje je vama najviše potrebno u tom trenutku.

Svaka preporuka, a sigurno se vidimo na nekoj od narednih radionica! 

Ivana D. Drecun, M+ Agency


Radionica je bila fenomenalna! 🙂 Možete mi verovati da to zaista i mislim jer mi je ovo bila druga vaša radionica, a već sada znam da ću se vrlo rado prijaviti i na neku narednu ako mi bude bila interesantna tema. Sve pohvale, zaista ste sjajne, mnogo korisnog materijala i ideja, tj. puuuuno kvalitetnog sadržaja za samo jedan dan! 🙂 
Vesna M.